top of page
Søg
  • jearungby

Informeret samtykke forudsætter korrekt information.





Af Jeanne A. Rungby, speciallæge.

En ny aktindsigt fra Regionerne dokumenterer hvilken vejledning Sundhedsmyndighederne har givet De Danske Regioner vedr. sikkerheden og effektiviteten for Pfizers Covid-19 mRNA ”vacciner” (Comirnaty).

 

Især var det interessant at vide om der løbende blev videreformidlet information om nye faresignaler i form af løbende indberetninger og forskningsresultater ved denne vaccine. Det kunne f.eks. være mistanke om pludselig død, cancer, uhelbredelig hjertesygdom, neurologiske lidelser, risiko for Alzheimers, risiko for nedsat fertilitet eller risiko for dødfødsler.

Hvorledes sikrede Sundhedsmyndighederne og Regionerne, at disse informationer, om alvorlige bivirkninger registreret senere i forløbet efter markedsføringstilladelsen blev videreformidlet til vaccinatøren?

 

Denne vejledning som kaldes produktresume er på 405 sider, er skrevet i et svært forståeligt sprog. den indeholder utallige gentagelser, ingen datoer, og er meget lidt læsevenlig i en fortravlet hverdag.

Det er denne vejledning, som apotekere, sygeplejersker og læger har haft i hånden forud for vaccination med Pfizers Covid-19-vaccine.

 

En anden aktindsigt fra Lægemiddelstyrelsen (til Lena Bang) forsikrer om at der løbende opdateres i produktinformationen, skulle der komme nye informationer om bivirkninger ved Covid-19 mRNA-vaccinerne.

 

Generelt kan følgende konkluderes:

 

Sundhedsmyndighederne synes ud fra produktresumeet og den givne instruks at have undladt at informere Regionerne og dermed apotekere, læger og sygeplejersker, som vaccinerer mod Covid-19 om følgende:

 

·      At vaccinerne ikke forhindrede transmission. Dette burde fremgå klart og tydeligt af vejledningen til vaccinatøren, idet Sundhedsstyrelsen i deres indkaldelsesbreve forklarede at deltagelse i vaccination medvirkede til at beskytte andre, hvilket ikke var korrekt. Dette ønske om ikke at smitte andre, var for mange mennesker netop den væsentligste motivation for at lade sig vaccinere. (1, 2)

 

·      At vaccinerne skader immunforsvaret på længere sigt - værre, jo flere vacciner der gives. Flere videnskabelige studier har dokumenteret at immunforsvarets evne til at bekæmpe både Covid-19 og andre infektioner svækkes med tiden og ydermere ved gentagne injektioner (3,4,5,6). Det første studie om vaccinens negative effekt udkom i december 2021 fra Seruminstituttet. Da burde alarmklokkerne have ringet og vaccinen burde være blevet stoppet i december 2021, inden booster vaccinen blev tilbudt.


·      At risikoen for at få Covid stiger for hver injektion der gives (7, 8).

Et studie fra Cleveland var en gamechanger. Dette store og velgennemførte studie på 52000 sundhedsarbejdere viste med al tydelighed at risikoen for at få covid steg for hver injektion der blev givet. De uvaccinerede havde lavest risiko (7).


·      At risikoen for permanent skade på hjertet er så stor at den ikke står mål med sygdommens alvorlighed, (9, 10, 11, 12)


·      At der fandtes andre antivirale midler til behandling af Covid (13).


·      At risikoen for at alvorlige bivirkninger, alzheimers (16), invaliditet og fatale udfald for børn og voksne med vaccinen var større end risikoen for at de blev alvorligt syge af Covid, hvilket myndighederne vidste allerede i januar 2021, hvor risikoen for at dø af Covid-19 for alderen under 70 år lå på 0,05% i et studie bestilt af WHO (12), (8, 12, 14, 15, 16, 17,18,19, 20, 21).


·      At studier antyder, at forekomsten og alvorligheden af cancer stiger for hver injektion(22, 23, 38)

 

·      At det studie der lå til grund for at give disse vacciner til gravide og fertile kvinder var baseret på et studie på 44 rotter, hvor der ikke blev udført studier på rotteungernes kimceller ej heller DNA-integrationsstudier. Rotterne blev hurtigt aflivet, så langtidsfølger ikke blev undersøgt. Forfatterne var ansat af Pfizer (24). Der er siden lavet opgørelser over graviditetskomplikationer, aborter og dødfødsler, som viser en uacceptabel risiko (25, 26, 27).


·      At den meget store forekomst af menstruationsforstyrrelser efter vaccinen kunne indikere at vaccinen havde negativ indflydelse på fertiliteten ( 25, 26, 27)

 

·      At sædkvaliteten faldt for hver injektion. (28, 29)

 

 

·      At multiple befolkningsstudier har vist signifikant (ikke tilfældig) sammenhæng mellem disse vacciner og overdødelighed (30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37).

 

·      At producenterne skiftede produktionsmetode efter den betingede godkendelse, og at der ikke er foretaget randomiserede kliniske forsøg baseret på denne produktionsproces 2 (39, 40).

 

Det fremgår af ovenstående gennemgang, at mange vigtige informationer mangler i både produktresume og personaleinstruktionen, hvilket forhindrer vaccinatørerne i at give det korrekte informerede samtykke, som loven kræver.

 

Kilder

gå til kilde nr. 4, svar fra MP Graff i dropbox arkiv




801 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Kommentare


bottom of page