top of page
Søg
jearungby

Hvordan kan man afgive informeret samtykke, når størstedelen af informationen om de negative effekter ikke er oplyst i brevet til borgerne?

Opdateret: 8. okt.

Af Rasheed Danesi.


Fotoet viser Floridas Surgeon General Joseph A. Lapado, MD, PhD.


Vedr. Informeret samtykke☝🏾


Pr. 1. oktober tilbyder man igen va€€ination mod covid-19 i Danmark.

For at borgere kan afgive informeret samtykke efter lovens forskrifter, må det vel gælde, at de skal informeres på korrekt vis om de mulige (indberettede og registrerede) bivirkninger, der nu er ved va€€inen.


I brevet til borgerne fra Sundhedsstyrelsen kan man læse følgende:


”Hvilke bivirkningerne kan der være ved va€€inerne?


De hyppigste bivirkninger ved vaccination er ømhed, der hvor du er blevet stukket. Du kan også få hovedpine. Mindre hyppige bivirkninger er utilpashed, feber og muskelsmerter.


I sjældne tilfælde kan der ses svære allergiske reaktioner. Efter vaccinationen skal du vente på vaccinationsstedet i 15 minutter, så du kan få hjælp, hvis du skulle få en allergisk reaktion. Hvis du tidligere har reageret med svær allergisk reaktion efter vaccination eller injektion af et andet lægemiddel, bør du tale med en læge, før du bliver vaccineret.”


Ovenstående er fra brevet til borgerne, men går man online på ssi_dk, hvilket mange ældre ikke gør (ikke har kompetencerne til) inkl. min egen svigermor, som stadig kæmper med at komme sig efter 2. covid-19 vaccination, kan man læse følgende:


”Langt de fleste indberettede formodede bivirkninger er milde eller moderate. Det er hovedsageligt kendte og forbigående bivirkninger som fx smerte og kløe ved indstiksstedet, træthed, hovedpine, muskelsmerter, ledsmerter, kvalme og feber. For Comirnaty® gælder, at myokarditis (hjertemuskelbetændelse) eller perikarditis (hjertehindebetændelse) er bivirkninger som forekommer med hyppigheden ”meget sjælden”, det vil sige hos mindre end én ud af 10.000 personer. Kraftige menstruationsblødninger vurderes som en mulig bivirkning.”


Søger man lidt videre 🧐 på laegemiddelstyrelsen_dk og ved, hvad man skal søge efter, finder man, at der d.d. er indberettet lidt over 200.000 bivirkninger efter covid-19 va€€inen.


Søger man udenfor vores grænser 🕵🏾og fx kigger på Floridas seneste opdateret vejledning for covid-19 -boostere til efterårs- og vintersæsonen 2024-2025, skriver de bl.a. følgende som ligger sig op ad den internationale litteratur vedr. vaccinerne.


”Den seneste booster-godkendelse blev givet i mangel af booster-specifikke kliniske forsøgsdata udført på mennesker. Desuden beskytter denne booster ikke mod den nuværende dominerende stamme, der tegner sig for ca. 37 % af infektionerne i USA. Der er i øjeblikket begrænsede data, der viser, om disse boostere giver nogen væsentlig beskyttelse mod virussen og de efterfølgende cirkulerende varianter. Selvom randomiserede kliniske forsøg normalt bruges til at godkende lægemidler, har den føderale regering ikke krævet, at COVID-19-vaccineproducenter skal demonstrere, at deres boostere forhindrer hospitalsindlæggelser eller dødsfald på grund af COVID-19-sygdom.


Derudover har den føderale regering ikke leveret tilstrækkelige data til at understøtte sikkerheden og effektiviteten af COVID-19-boostere eller anerkendt tidligere påviste sikkerhedsproblemer forbundet med COVID-19-vacciner og boostere, herunder:


forlænget cirkulation af mRNA og spike-protein hos nogle vaccinemodtagere, øget risiko for infektioner i de nedre luftveje og øget risiko for autoimmun sygdom efter vaccination.”


og videre:


”Udbydere og patienter bør være opmærksomme på de udestående problemer med mRNA COVID-19-vaccinens sikkerhed og effektivitet:


mRNA COVID-19-vaccinerne udgør en risiko for subklinisk og klinisk myokarditis og andre kardiovaskulære tilstande blandt ellers raske personer.


mRNA COVID-19-vaccinen kan være forbundet med en øget risiko for postural ortostatisk takykardisyndrom (POTS).


mRNA COVID-19-vaccinen kan være forbundet med en øget risiko for autoimmune sygdomme, herunder systemisk lupus erythematosus (SLE), reumatoid arthritis og psoriasis.


Under hele pandemien viste undersøgelser på tværs af geografiske regioner, at mRNA COVID-19-vaccinerne er forbundet med negativ effektivitet efter fire til seks måneder. Efterhånden som effektiviteten aftog, viste undersøgelser, at COVID-19-vaccinerede personer udviklede en øget risiko for infektion.


Forhøjede niveauer af mRNA og spike-protein fra mRNA COVID-19-vaccinen fortsætter blandt nogle personer i en ubestemt periode, hvilket kan medføre sundhedsrisici.


Potentiel DNA-integration fra mRNA COVID-19-vaccinerne udgør en unik og forhøjet risiko for menneskers sundhed og for det menneskelige genom, herunder risikoen for, at DNA, der er integreret i sædceller eller æg, kan overføres til afkom af mRNA COVID-19-vaccinemodtagere.


Der er en ukendt risiko for potentielle negative virkninger med hver yderligere dosis af mRNA COVID-19-vaccinen; i øjeblikket kan enkeltpersoner have modtaget fem til syv doser (og tæller) af denne vaccine over en 3-årig periode.” 😳



Med det vi nu ved fra litteraturen om de negative effekter ved de ellers så "sikre og effektive" vacciner, hvorfor oplyses borgere i Danmark så ikke herom, og hvordan kan man afgive informeret samtykke, når størstedelen af informationen om de negative effekter ikke er oplyst i brevet til borgerne?


For yderligere dokumentation se her og her.

168 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comentários


bottom of page